Visul unei zile de vară

Lumină. Alb. Diafan. Pur, transparent, curat: Îmi imaginez spațiul meu de vis.

Nu, de fapt visez chiar acum cu ochii închiși, și totul este alb, impecabil, luminos, pur. Ce îmi inspiră asta? Este spațiul meu de vis….pardon, al bucătăriei mele ideale. Visez și vreau să mă trezesc acolo.

white-kitchens-02

Da, pentru că mereu mi-am dorit bucătăria ideală și cumva, mereu am amânat să o concretizez in realitate.

Dar să mă trezesc un pic din visare, să revin la concret. Am nevoie de toate astea? Ce ar trebui să conțină o bucătărie…ideală, să fie mai mult decât ce am acum? De ce am nevoie de mai mult?

Păi, în primul rând, e vorba de faptul că în bucătăria mea ideală, totul trebuie să fie cât mai ergonomic cu putință. Un spațiu pe care să îl pot folosi la maximul capacităților sale, pentru a fi cât mai funcțional. Un spațiu in care fiecare obiect să fie la îndemână, in care totul să fie aranjat cât mai organizat și inteligent, și fiecare colțișor să aibă o destinația anume, pentru care a fost gândit, de care să se poată profita la maxim.

Din fericire pentru mine, problema cu spațiul în cazul meu am rezolvat-o de fiecare dată când am făcut mutări noi: am lărgit spațiul aferent bucătăriei astfel încât să permită un spațiu mai larg, mai aerisit decât cel prevăzut, in mod standard, inițial. Problem solved.

Cum fac însă in privința organizării acestuia pentru a obține o bucătărie așa cum îmi doresc?

  • În primul rând, cum spuneam, caut să obțin aranjarea cât mai ergonomică a acestui spațiu.
  • În al doilea rând, locurile și spațiile de depozitare trebuie să fie cât mai încăpătoare, pentru a acomoda cât mai multe din numeroasele ustensile și utilități absolut necesare unei bucătării și activităților de aici.
  • Pentru a profita, din nou, la maxim de ceea ce îmi permite locul unde amenajez totul, mă gândesc de exemplu la utilitatea unor rafturi și dulapuri suspendate, la mici dulapuri incorporate intre piesele de mobilier și alte utilități (chiuveta etc) și alte mici trucuri ce să permită folosirea optimă, de care spuneam, a spațiului.
  • Nu în ultimul rând, blatul de lucru pe care îl folosesc zilnic trebuie să fie cât mai întins, cât mai generos, pentru a permite să mă desfășor pe mai multe planuri deodată, adică să creez mai multe rețete delicioase simultan. Calitatea lui deasemenea trebuie să fie impecabilă, de aceea prefer ultimele apariții în materie, iar un material de tip MFD de exemplu permite să lucrezi curat, fără a-i afecta calitatea pe termen lung.
  • Cât mai compact și mai bine organizat trebuie să fie și tot ceea ce ține de aparatura electrocasnică. Și aici mă refer la aragazul incorporat în mobilier, mașina de spălat vase deasemenea, iar pentru confortul meu interior să pot beneficia de ultimele dispozitive apărute pe piață în materie de cuisine: aparatele de tocat, de mixat, de făcut necesarele smoothies pentru o viață sănătoasă și cele mai noi modele de expressor de cafea, pentru a menționa doar o parte din ele. Adaug aici și faptul că nu m-aș zgârci de acum înainte vreodată la utilitățile cum ar fi cele menționate, pe care le consider indispensabile odată ce le-am văzut utilitatea după un anumit timp de folosire.
  • O chiuvetă de bucătărie sau de baie cu un design deosebit, care să iasă din tiparele obișnuite, dă o notă de distincție oricărui spațiu in care este amplasată, așa că nu aș ezita să aleg tot un model ”state of the art” pentru a amplifica valoarea unui spațiu, fie el baie sau bucătărie. Sau, din contră, un exemplu interesant de model clasic, ce poate însă compensa foarte ingenios design-ul modern căruia i se suprapune pentru un efect wow.
  • chiuvetaSomproduct
  • Spuneam de spațiile de depozitare, dar mă refer aici și la micile trucuri: cutii, coșuri, rafturile pentru tacâmuri, spațiul de organizare a veselei, locurile unde păstrez ustensilele pentru tăiat pizza, cuțite și accesorii, cele pentru desfăcut vinul, spart nucile, presat usturoiul… Dacă par multe, este pentru că nu și-au găsit fiecare colțișorul potrivit…dar este timp.
  • Cutiile mele ideale de depozitare sunt și ele multe, albe, imaculate, transparente sau semitransparente, colorate doar de zâmbetul ghiduș al unui cayenne pepper roșcat ce îmi face șmecher cu ochiul dintr-un borcănel transparent, sau de galbenul-muștăriu ca al deșertului, al prafului de curry dintr-altul. Restul, lintea portocalie, pastele colorate sau albe, busuiocul ce mai păstrează culoarea verzuie chiar și uscat, sau orezul basmati colorat cu un alb-negru inegal îmi fac și ele cu ochiul, așteptând să le convertesc în niște rețete apetisante, savuroase și ușor de preparat.
  • Cel mai ușor de schimbat în bucătărie, să recunoaștem, sunt vasele și paharele sau cănițele. Dacă nu din alt motiv, măcar pentru unul foarte pragmatic: ele sunt și cele mai susceptibile de a se sparge primele! Însă în privința farfuriilor, cuțitelor, tacâmurilor, a fețelor de masă, a bolurilor de supă etc, cea mai rapidă metodă prin care mă pot asigura că aduc un iz de modernitate în bucătărie este să găsesc modele noi, cu design modern, albe sau colorate după preferințe, dar ușor de ales și de modificat cât aș clipi! La fel de ușor (și de util!) de schimbat sau de adăugat sunt ustensilele moderne, tigăile din teflon antiaderent sau tacâmurile, cuțitele, orice tipuri de ustensile din silicon rezistent. Am găsit o mare varietate din acestea la Somproduct, care nu comercializează doar cele necesare utilării unei bucătării, ci mult mai multe game de mobilier.

servicii-de-masa

Ei bine, și acum, bucătăria ideală este pregătită! Tot ce mai rămâne de făcut este….să găsesc și un bucătar acolo! Dar pentru că, cel mai probabil, Jamie Oliver va fi și de acum încolo ocupat cu proiecte mult mai importante, sarcina de a crea rețete savuroase, ușoare, ușor de preparat îmi rămâne mie! Pentru că, să nu uit, un raft în care să ascund niște cărți și reviste cu rețete create de el, din care să mă inspir, își găsesc loc și ele, cu siguranță, in bucătăria ideală! Așa că, sper, rețetele vor ieși cât mai apetisante! Spor la visat și…la gătit!17881886_190191691496501_1117104273381916672_n.jpg

 

 

Acest articol participă la competiția SuperBlog 2018. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: