Un început de blogăreală

Ok, ok, ok, stiu ca sunt prea multe bloguri si ca nu mai lipsea inca unul in plus….Dar ce sa vezi…am stat eu si m-am gandit…(nu prea mult)…. ‘ce-ar fi daca’ ar mai fi unul in plus ?

questmark

 

Intrebarea asta cu ‘ce-ar fi daca ‘ mi-a ramas undeva in inconstient dupa un seminar gratuit la care am participat.

Gratuit…e un fel de a spune. Pentru că  dupa aceea cineva mi-a confirmat raspicat: femeie, gandeste-te bine…nimic nu e gratis pe lumea asta!

Asa incat ulterior am ajuns sa dau mult mai multi bani pentru o aventura de ”descoperire de sine” pe care in mod…normal, rational sau cum vreti voi, nu as fi platit-o. Cel putin nu cu atââât de multi bani investiti. Si cu castig versus investitie…care nu e concret, sau imediat. Sau poate nici chiar sesizabil…decat poate mie si unor apropiati. Si/sau cu speranta ca efectele vor fi vizibile pe termen lung.

Atâta doar, ca aceasta aventura si-a meritat banii pentru ca ..ce sa vezi…am aflat despre mine lucruri despre care nu credeam ca as fi in stare, sau ca as fi interesata sa le fac.

De exemplu sa iau in considerare varianta de a scrie….pe un blog, pentru inceput.

Iar in privinta rezultatelor… vorba bancului, da-mi, Doamne rabdare (aka rezultate)…dar da-mi acum, ca nu am timp sa astept!

Asa sper si eu cu efectele. Nu le astept sa pice din cer, ci mai degraba merg eu in intampinarea lor, pe cat pot, ca sa fie mai sigure lucrurile. 

 

Asadar, de ce inca un blog ? Pai…uite-asa. De ce nu ?

Pentru ca fiecare avem nu doar dreptul, ci si datoria (fata de noi insine cel putin), sa ne exprimam, asa cum stim sau cum putem. Si de ce sa nu o facem ? De sa sa alegem sa nu o facem, sa stam in umbra, de teama vreunor complexe sau a ceea ce s-ar putea comenta despre noi ?

 

Probabil că ideea de început asta a fost:  exprima-te , si exprima-te cum iti place tie, chiar daca asta deranjeaza initial pe unii. Se vor adapta. Si tu te vei adapta lumii, dar ramânând asa cum esti, iar daca te vei adapta o vei face ca sa nu ranesti involuntar pe cei din jur. Pentru ca vei afla vrând-nevrând sa fii mai atent la sentimentele lor sau la felul in care iti comunica ceva, si la felul in care o vei face tu. Iar ei se vor ‘adapta’ la tine, pentru ca iti dau libertatea sa fii tu, in lumea care e in jurul tau. Iti vor da libertatea sa te exprimi in contextul in care esti, cu ceea ce ai acumulat pana la momentul respectiv.

 

Si pentru ca exact in acea calatorie de ”descoperire de sine” m-am ‘exprimat’ foarte…expresiv, cu o mică explozie sub forma de artificii…am hotarat ca asa sa-mi ramana numele, in virtual cel putin. Pana invat sa ma  mai cizelez cate putin. Pentru ca aventura nu se termina aici, dimpotriva, incepe ceva nou. Iar provocarea cea mai mare este sa inveti…inveti…inveti continuu, cum ar trebui sa o faci dealtfel in orice domeniu in care vrei sa evoluezi.

 

Si cu admiratie si chiar recunostinta pentru inspiratia celei care m-a botezat asa, am decis ca acest blog unde voi pleda pentru…exprimare, sa poarte numele de ‘Artificii’.

In plus, am gasit pe parcurs autori de bloguri cu un stil apropiat de scriere, iar acest lucru mi-a dat un plus de curaj sa continui. Mai mult, sau poate cel mai important, am decis ascult doar de vocile care m-au incurajat sa continui, nu de cele care m-ar fi putut descuraja pe parcurs.

Bun, inceputul a fost relativ simplu. Cu mici si inerente blocaje pe parcurs…de exemplu interfata grafica ce mi-a dat ceva bataie de cap. Pentru ca nu voiam sa renunt la anumite teme preferate din WordPress, pentru care m-am luptat din greu pe forumurile …. administratorilor sa le regasesc. Mi-au dat un dismiss usor cand am obiectat ca vreau o anume tema care intre timp nu mai era disponibila….asa ca acum, cand voi dori inregistrarea sau chiar prelungirea domeniului, voi avea grija sa pastrez ….ideile la care tin, pe interfata pe care o doresc.

Pentru ca, sa nu uit, deocamdata lucrez pe un domeniu WordPress care este gratuit, insa pentru ca eu, si altii, sa ma iau mai in serios, va trebui ca spatiul meu virtual sa fie unul bine definit, adica un domeniu inregistrat.

Si asa, cu un pic de noroc si cu multa munca, voi reusi sa il si monetizez!

Si pentru ca AdWords, PPC; (temutul) SEO, Analytics, Landing Page au toate un dram de necunoscuta in ele intrucat nu lucrez cu ele in mod frecvent, as putea apela pentru un strop de consultanta tot la cei la care am solicitat inregistrarea domeniului.

domaz

Alea jacta est si see you soon.

 

Foto: http://clipartmag.com și https://www.facebook.com/domaz.ro/.

Articol scris pentru editia toamna 2018 SuperBlog.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: