Nunta ideală dintr-un anumit punct de vedere

Prima reacție atunci când vine vorba de nunți este de oareșce respingere. Am participat la destule la viața mea, iar poate o și mai mare parte am încercat să le evit elegant, atunci când a fost cu putință.

Dar din păcate, așa cum se spune și cum se pare că se adeveresc vorbele de duh în general, ”de ceea ce ți-e frică nu scapi”, așa că am avut un mic șoc.

Mai precis, atunci când mi-am dat seama și am conștientizat că foarte posibil, și nu peste foarte mult timp probabil, va trebui să fac față unui asemenea eveniment în calitate de participant…obligatoriu!

(*Asta dacă nu cumva mirele se decide să fugă cu mireasa și să dea încolo orice petrecere de nuntă și aranjamentele necesare!)

Calitatea unică de soacră mare

De ce nu scap? De ce mi-e frică, adică teoretic nu voi avea cum să scap, de data asta, din calitatea de …soacră mare!

Ei da, și nu numai că nu voi avea cum să scap, ci foarte probabil (așa cum face orice mamă responsabilă de băiat) voi fi cea care se amestecă, își dă cu părerea, își bagă nasul unde nu ii fierbe oala și evident comentează cum lucrurile nu sunt făcute așa cum trebuie, pentru că nu le-a organizat ea!

Păi și unde ar putea să se abțină mai abitir decât tocmai la evenimentul principal din viața pruncului său, adică…nunta!

Cum să rămână aspecte necontrolate tocmai de soacra mare iar copiii aceștia, care habar nu au pe ce lume trăiesc, să nu fie fie ghidați în mod superior și atot-știutor tocmai de soacra mare?!

E clar, nu poți lăsa totul pe seama lor!

 

Organizare mare

După ce ”copiii” au luat o asemenea hotărâre (căci, se știe, generația millennials-ilor e cam căpoasă și nu îi poți scoate dintr-ale lor), poți doar să dai din cap a acceptare și …să te pui pe treabă.

Și ca să nu se spună că totuși e demodată rău soacra și nu știe în ce vremuri trăiește, am să îi las pe ei să se ocupe de anumite aspecte.

De exemplu, clasicele invitații pe hârtie sidefată sau marmorată pe care trebuie să le livreze personal s-au cam demodat, din fericire, așa că îi voi lăsa pe miri să se ocupe singuri de acest aspect. Cred că de pe contul personal din indiferent ce rețea personală, Facebook, Instagram sau orice va mai apărea între timp le va fi cel mai la îndemână pentru a comunica eficient cu invitații lor: ”hei, vezi că te aștept la nunta mea în 2 decembrie!”

Aspect bifat. Ba chiar, poate mă adaptez și eu și procedez la fel cu cei câțiva prieteni pe care îi voi avea ca invitați. Doar câțiva, pentru că nu voi dori să fac din asta nunta pentru rudele sau prietenii mei, dar totuși o parte se vor considera oarecum dați la o parte dacă nu vor participa și ei la ditamai evenimentul pe care, teoretic, îl faci doar o dată in viață. Așa că va trebui să negociez cu viitorii miri acest aspect, despre cum voi reuși să strecor și câțiva ”de-ai casei”…mele, adică.

Dar în privința tuturor celorlalte aspecte, cine altcineva se poate pricepe mai bine decât tocmai…soacra-mare?

 

Ce aș face acum pentru a organiza o nuntă perfectă (pentru mine sau pentru alții)

 

Azi îmi propun să îmi imaginez cum voi organiza cât mai bine un asemenea eveniment din viața cuiva important, pentru a se apropia cât mai mult de un deziderat aproape de neatins: nunta perfectă.

Ei bine, știm că așa ceva nu există, dar totuși, dacă ținem cont de caracteristici, ne putem apropia cât de mult de asta.

Și pentru asta, va trebui să fiu atentă la câteva detalii importante. De la locația aleasă până la aranjamentele de flori de pe mesele invitaților.

Și de data asta nu pentru că voi fi (doar) o soacră chițibușară, ci pentru că în ultimii ani lucrurile s-au schimbat mult în ceea ce privește organizarea unei nunți, dar din păcate nu întotdeauna înspre beneficiul mirilor. Sume enorme se cheltuiesc cu aspecte relativ nesemnificative, încât ajunge să se piardă controlul asupra cheltuielilor și mai ales să se piardă scopul principal al evenimentului, anume celebrarea noii vieți în doi a celor sărbătoriți, dar și un ajutor de bun venit pentru cei ce pornesc pe un nou drum împreună.

Iar pentru a nu se ”sări calul” în privința cheltuielilor, adică tot ”profitul” obținut să rămână exclusiv în seama organizatorilor de nuntă și mai puțin in seama fericiților însurăței, aș alege diferit de data asta.

De la locație până la cele mai mici detalii, cum spuneam.

Aș merge pe ceva mai simplu dar și mai practic, dar care să păstreze o notă de eleganță.

De exemplu locația ar fi undeva la munte, departe de zarva orașului dar care să nu fie totuși foarte departe de acesta, pentru un acces facil.

Pentru că, montagnard cum îl cunosc pe viitorul mire, nu îmi imaginez că nu își va alege pe cineva cu pasiuni asemănătoare, adică iubitor de munte, iar prietenii care vor participa la nunta lor voi fi si ei cu siguranță din aceeași categorie.

Iar a doua zi după nuntă, foarte probabil nu vor alege vreo plajă însorită din vreo țară îndepărtată, ci undeva la munte, unde să poată încălța bocancii de munte și să pornească cu toții pe vreun traseu mai mult sau mai puțin ușor!

Mai mult, pentru că în ziua de azi una dintre cele mai mari provocări e să îți reușească găsirea unei locații pe gustul tău în vreunul din marile orașe aglomerate ale țării, pentru a păstra atmosfera elegantă dar totuși să nu fii amânat la nesfârșit cu ducerea ei la bun sfârșit, de ce să nu alegi să te refugiezi departe de larma orașului?

Să evadezi câteva zile în mijlocul naturii, dar totuși într-un hotel elegant mobilat și dotat, pentru a te bucura din plin de câteva zile departe de vuietul orașului? Mai ales în locații care permit evenimente doar pentru cei apropiați, care să fie intime și generoase totodată, și anume o cazare în Poiana Brașov.

Alt aspect bifat.

Locația ar fi, cum spuneam, apropiată de munte, la un salon de nunți din Brașov, iar Hotelul Royal Boutique din apropierea acestuia permite cazare în camere duble, triple sau chiar 10 apartamente de câte 4 sau 5 persoane pentru nuntași. Iar pentru miri și nași, aceștia vor avea parte de câte o cameră oferită gratuit din partea celor de la hotel!

Aș alege, deci, o locație superbă la munte, cu o atmosferă familiară dar totuși o oază în mijlocul naturii, în împărăția munților. Un hotel din Poiana Brașov pentru că se poate prelungi nunta până în ziua de luni, pentru a evita aglomerația binecunoscută de pe șoselele de weekend la întoarcere. Iar în privința nuntașilor, cum să te refaci mai bine după … decât printr-o saună încinsă sau un joc de biliard? Ca ei să ajungă cu bine la toate astea se vor ocupa tot organizatorii, pentru că vor asigura că toți nuntașii vor ajunge la locul potrivit prin asigurarea legăturii de la mijloacele de transport (ex. tren) la hotel.

Îmi imaginez că aici de exemplu ar putea fi setarea perfectă pentru sărbătorirea mirilor, conectată cu standarde de excepție pe care ni le oferă locația aleasă, pentru a face ca nunta să fie într-adevăr un eveniment o dată în viață.

Alt aspect bifat!

Sala propusă pentru nuntă poate găzdui până la 150 de oaspeți, iar meniul ar fi unul care combină unul modern cu unul clasic. Sala, ne promit cei de la Royal Boutique Hotel, va fi dotată cu un ring de dans și sistem complet de sunet.

În privința altor detalii, decorațiunile sau aranjamentele de flori nu vor fi în exces nici ele, pentru că iubitorii de munte, cei de la fața locului, adică organizatorii dar și nuntașii deopotrivă, sunt de bună seamă iubitori ai naturii, așa că vor avea grijă să nu depășească strictul necesar nici în această privință.

Alt aspect bifat cu brio.

 

Cadoul pentru miri

Acesta ar putea fi, pe de altă parte, și cadoul din partea mea, pentru că voi ști că am depus un efort in organizarea și realizarea acestuia. Fără, totuși, prea multă bătaie de cap, pentru că totul revine în seama organizatorilor, iar ei știu cel mai bine ce este de făcut în asemenea situații, pentru că hotelul organizează nu doar asemenea evenimente, ci și conferințe, prezentări, lansări de produse sau altele asemenea.

Și în fond, chiar și soacra mare va trebui să arate odihnită și relaxată la nuntă, nu-i așa?

Așa că, din partea mea, cadoul ideal de nuntă…ideală ar fi o nuntă organizată de…soacra mare! Până când vom trăi și vom vedea, să nu spunem că nunta ideală nu există!

Articol scris pentru competiția SuperBlog 2018.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: